La start-up Cuits & Beans guanya el primer premi Innofood pels seus llegums produïts per entitats socials

Maig 2018

En el marc del Biz Barcelona, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats i president de Mercabarna, Agustí Colom, ha lliurat els primers premis Innofood a tres de les cinc start-ups del sector alimentari finalistes.

El primer premi se l'ha endut Cuits & Beans, empresa que ha creat una gamma de llegums frescos i ecològics, amb un format adaptat a les necessitats actuals, i que estan produïts per entitats socials. El segon premi ha estat per a Foods for Tomorow, per la seva proteïna vegetal fàcil de cuinar, nutritiva, deliciosa i molt atractiva visualment; i el tercer premi se l'ha endut Citring Universal, amb una espremedora que redueix en un 80% el temps per fer un suc de taronja.

Innofood es un programa dissenyat per Mercabarna i Barcelona Activa amb l'objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en qualsevol fase de la cadena de valor, com el packaging, la comercialització o la distribució logística. Va arrencar al setembre de 2017 amb la selecció de 15 projectes  dels 28 presentats, tots ells d'emprenedors o empreses del sector alimentari.

Les start-ups seleccionades han rebut durant 4 mesos formació gerencial i sectorial juntament amb el desenvolupament d'habilitats emprenedores i una xarxa de contactes rellevants en el sector. Els finalistes, a banda del premi econòmic, rebran l'acompanyament en la posada en marxa i la recerca de finançament.

Els premis

L'empresa guanyadora del primer premi, rebrà l'aportació de 12.000€, i el segon i el tercer, 6.000€ i 3000€, respectivament. A més, aquestes tres start-ups disposaran, a partir d'ara i durant sis mesos, d'un espai d'incubació al Food Trade Center de Mercabarna, per acabar la implantació de les seves empreses, i tindran el monitoratge dels especialistes del gran mercat, així com d'empreses del polígon alimentari.

Entrega de premis del programa Innofood
Vytaute Staponkute, guanyadora del primer premi