Mercabarna, a la conferència de REFRESH

Maig 2019

Mercabarna i els seus projectes per reduir el malbaratament d'aliments al recinte van ser un dels protagonistes de la conferència final de REFRESH (Resource Efficient Food and Drink for the Entire Supply Chain). Aquesta iniciativa europea, que es va iniciar l'any 2015, té per objectiu reduir el malbaratament alimentari a la Unió Europea i els costos de gestió de residus, al mateix temps que vol maximitzar el valor econòmic del rebuig alimentari i del material d'embalatge.

En el marc de la trobada, que va tenir lloc els dies 9 i 10 de maig a Barcelona, un grup d'assistents va visitar el Mercat Central de Fruites i Hortalisses, el Punt Verd i el Banc dels Aliments de Mercabarna. En total, una vintena de persones, entre les que es trobaven representants institucionals, del món de la recerca i de la universitat de diversos països europeus, van conèixer quina és l'estratègia del polígon barceloní per minimitzar el volum d'aliments que es desaprofiten. 

La Universitat d’Estiu, sobre el malbaratament alimentari

La segona edició d’aquesta Universitat d’Estiu, que tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol, analitzarà els reptes i oportunitats del malbaratament d’aliments al llarg de tota la cadena alimentària: producció, comerç, logística, restauració i consumidors finals. Aquest curs gratuït es concep com un espai de trobada entre empreses del sector de l'alimentació, professionals, universitaris i equips d'investigació per promoure la transferència de coneixement i el networking

Els assistents a la conferència Refresh, a Mercabarna