“Il·lustrar Mercabarna va ser tota una aventura”

Maig 2019

Entrevista a la Inès Lorenceau, autora de les il·lustracions que apareixen a la Memòria de sostenibilitat de Mercabarna 2019.

La Inès estudia quart del Grau de Disseny Gràfic. Fa tres anys va deixar França per instal·lar-se a la capital catalana i amb 24 anys dubta entre dedicar-se al món de la il·lustració o al de la música. Sigui quina sigui la disciplina artística que acabi dominant, la Inès té clar que la seva trajectòria professional estarà lligada a la creació.

Quan us van plantejar la participació a la Marató, què vas pensar?

Des del principi vaig veure que era una molt bon idea. D'una banda, ens permetia entrar en un espai desconegut per a la majoria de nosaltres, però també ens obria la possibilitat de tenir una experiència professional. Tot i que es va plantejar com un exercici per a la universitat, m'ho vaig prendre com un repte. Recordo que quan vaig trepitjar Mercabarna de seguida vaig ser conscient que era un altre món. tan gran, tan diversa, tants colors... realment impressionant.

Què recordes d'aquell dia?

Va ser una autèntica aventura. Havíem de fer moltes il·lustracions, captar ràpidament els detalls i intentar sintetitzar tota la informació sensorial que m'arribava. Amb els dibuixos vaig procurar reflectir la riquesa visual de Mercabarna i, per això, vaig pensar que seria interessant anar a tots els mercats. Va ser al·lucinant! Els productes frescos, els treballadors, els tràilers, les caixes...

Finalment, vas ser la guanyadora.

Em fa molta il·lusió veure les meves il·lustracions en un llibre tan especial. A més, arran del premi també he pogut fer els retrats de les persones que s'han entrevistat per a la memòria. La Marató ha estat una molt bona experiència i també una oportunitat.

Estudiants il·lustrant a Mercabarna-flor. Foto: EINA
Inès Lorenceau, ilustradora de la memòria