Mercabarna se suma a la iniciativa 5G Barcelona

Febrer 2019

Mercabarna, Mobile World Capital Barcelona i Visyon experimentaran amb 5G al sector del fresc, on el factor temps és clau.

Avui, en el marc del MWC19 Barcelona, Josep Tejedo, director general de Mercabarna i Carlos Grau, CEO de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) han signat un acord que té com a finalitat desenvolupar conjuntament projectes estratègics amb tecnologia 5G dins de la iniciativa 5G Barcelona. En concret, es planteja un projecte pilot lligat a la formació en temps real per millorar la seguretat vial interna de Mercabarna.

D'una banda, MWCapital treballa per consolidar Barcelona com a referent en tecnologia 5G i com impulsor de 5G Barcelona vol transformar l'Àrea Metropolitana de Barcelona en un laboratori obert per a la validació i adopció d'aquesta tecnologia. D'altra banda, Mercabarna vol aportar a les empreses situades en el seu recinte solucions que afavoreixin la seva feina. 

Apropar a les 700 empreses alimentàries la tecnologia 5G

Mercabarna ofereix unes infraestructures idònies per experimentar amb la tecnologia 5G, ja que l'aportació de més velocitat en la transmissió de dades afavorirà la logística i el transport dels productes frescos que es comercialitzen a les 700 empreses d'aquest gran mercat.
Pel recinte alimentari passen cada dia 23.000 professionals que comercialitzen aliments frescos i s'hi mouen uns 14.000 vehicles que transporten aquests productes tan peribles. Tot el que suposi accelerar les transaccions és beneficiós per a un sector on el factor temps és primordial.
El primer projecte pilot comptarà també amb la col·laboració de Visyon i tindrà com objectiu incrementar la seguretat vial al recinte de Mercabarna, a través de la formació en seguretat viària dels conductors de vehicles de manutenció utilitzant tecnologia 5G.

Enllaços relacionats

Carlos Grau, CEO de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i Josep Tejedo, director general de Mercabarna.