Mercabarna-flor celebra la Festa de la Primavera amb floristes internacionals

Abril 2018

El diumenge 8 d'abril es van presentar les tendències d'art floral per a la Diada de Sant Jordi, la campanya de la primavera, els casaments i el Dia de la Mare.

Mercabarna-flor i el gremi de majoristes del Mercat (AEM) van donar la benvinguda a la primavera amb una jornada professional que va reunir al voltant de 800 floristes. Aquesta cita, que coincideix amb la temporada comercial més forta del sector, va servir com aparador de les principals novetats en art floral, quant a tècniques, productes, estils i tendències.

Enguany, a més, es va celebrar la primera edició del concurs floral Flowers World Barcelona International Mercabarna-flor Cup, organitzat pel florista armeni Araik Galstyan. Gràcies a la participació d'artistes d'arreu del món ─Rússia, la Xina, els Estats Units, França, Moçambic, Portugal, Sèrbia, entre altres─, els assistents van conèixer de primera mà com s'interpreten des d'un punt de vista internacional festivitats tan arrelades com Sant Jordi i el Dia de la Mare. Finalment, els quinze membres del jurat tècnic, sota la direcció del president de la Federació de Floristes de Grècia, Mario Vallianos, van escollir guanyadora del certamen la concursant xinesa Zihan Lin.

La jornada va acabar amb una demostració floral del mateix Galstyan i del seu equip de col·laboradors que van realitzar arranjaments florals d'inspiració primaveral. Amb una posada en escena espectacular, van destacar especialment els treballs florals per a la campanya de núvies, així com la seva creació de rosa de Sant Jordi.

Sortejos i promocions comercials

Al final de la Festa es va sortejar un xec valorat en 300€ a bescanviar per productes del Mercat i treballs florals realitzats per concursants de la copa. A més, algunes empreses de Mercabarna-flor van realitzar les promocions comercials del Punt Vermell i es va organitzar una botifarrada popular per als assistents.

La demostració d'Araik Galstyan
Una de les concursants de la Copa
Un dels treballs de l'artista floral armeni