Aquest Sant Jordi se superaran els 7 milions de roses venudes

Abril 2018

Mercabarna-flor ha presentat avui les previsions de comercialització de roses per Sant Jordi, en un acte presidit pel regidor d'Empresa, Turisme, Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i President de Mercabarna, Agustí Colom, acompanyat pel President de l'Associació d'Empresaris i Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle i el Director General de Mercabarna, Josep Tejedo.

El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha afirmat que Mercabarna-flor espera vendre 1,2 milions de roses més que la campanya de l'any passat, en la qual se'n van comercialitzar uns 6 milions. Colom ha destacat que "el principal motiu per a la bona previsió de vendes es deu al fet que la Diada sigui un dia laborable, ja que la demanda de roses augmenta en general i s'incrementa significativament la d'empreses i associacions respecte a dies festius".

En els últims anys també s'ha detectat un augment important en l'adquisició de roses per part del sector de l'hostaleria i la restauració. Aquests factors, juntament amb la progressiva recuperació econòmica que s'està experimentant en alguns sectors, explica aquest increment de la previsió de venda. Els majoristes han detectat també un augment important dels encàrrecs de la rosa de color groc. Es calcula que del total de roses venudes aquest any, un 10% seran roses grogues, mentre que altres anys, el pes de la rosa groga podia estar entre el 2% i el 3%.

Segons els especialistes en flor, la tendència d'enguany respecte a la rosa groga és que se sumi a la compra de la rosa vermella. Mercabarna-flor té previst comercialitzar un terç del total de roses venudes a Catalunya, és a dir, quasi 2,5 milions d'unitats. El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha apuntat que "Sant Jordi és un dels esdeveniments més importants per al sector floral català, una diada en la qual es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya durant l'any".

Roda de premsa
Florista comprant a Mercabarna-flor
Diverses varietats de roses