Arriben les Mercademostracions 2017

Novembre 2017

El diumenge 12 de novembre se celebrarà una nova edició d'aquesta jornada professional que enguany portarà per títol 'Flors i plantes com elements de disseny'.

Al novembre, parlar de Mercabarna-flor és fer referència a les Mercademostracions, una de les cites més importants del sector floral amb una trajectòria que ja suma 34 edicions. La decoració nadalenca tornarà a ser el fil conductor de la jornada, en què es prestarà especial atenció al procés creatiu dels artistes florals, que es veurà reflectit tant en el concurs dels floristes com en la demostració de les escoles florals.

I és que un any més, els floristes podran demostrar la seva destresa i creativitat participant al concurs "Dóna llum al Nadal", on hauran d'elaborar treballs florals nadalencs amb la llum com a principal element inspirador. D'altra banda, els majoristes també tindran l'oportunitat de posar a prova la seva imaginació amb la participació al concurs d'arranjament d'avets de Nadal.

Protagonisme de les escoles d'art floral

Paral·lelament, cinc escoles d'art floral d'arreu de l'estat es donaran cita durant el matí per compartir les tendències d'aquesta temporada, així com les tècniques artístiques més innovadores. Es tracta de Deflorarts, la Escuela Andaluza de Arte Floral, la Escuela Itinerante de Floristas Artesanos, Rosa Valls-formació i  l'Escola de Disseny Floral i Paisatgisme.

De fet, aquesta darrera escola també ha escollit les Mercademostracions per commemorar els 35 anys de la seva fundació. Així doncs, la demostració de la tarda queda reservada als diversos professors d'aquest prestigiós centre, que seran els encarregats de realitzar treballs florals trencadors i de gran qualitat. 

Durant la jornada també se celebraran dues conferències adreçades als floristes, una sobre les potencialitats de la pàgina web per incrementar les vendes i l'altra sobre l'optimització de la gestió del temps. A més, hi haurà una xocolatada popular, es farà un taller infantil gratuït i un dinar popular. 

Ambient a Mercabarna-flor durant les Mercademostraciones 2016
Treballs presentats per escoles d'art floral
Treballs presentats per escoles d'art floral