Impuls a la comercialització de productes ecològics

Novembre 2016

El passat 7 de novembre Mercabarna-flor va acollir la segona edició de l'Econetworking, una iniciativa que organitza el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca. Aquesta jornada, inaugurada per la consellera, Meritxell Serret, i amb la presència del director de Mercabarna, Josep Tejedo, va convocar 85 empreses del sector agroalimentari ecològic català, d'entre les quals hi havia companyies ubicades a Mercabarna.

Els participants van poder estendre la seva xarxa comercial gràcies a minientrevistes, que van servir per posar en contacte productors (agricultors, ramaders, elaboradors...) i distribuïdors (comerços, restaurants, allotjaments rurals...) d'aliments ecològics, productes cada cop més habituals a la cistella de la compra. A més, hi va haver una conferència sobre la presa de decisions a càrrec del professor d'Estratègia, Creativitat i Innovació, Enric Segarra, i un dinar amb productes ecològics, que va ser el colofó de la jornada.   

El mercat dels ecològics guanya presència

Aquesta sessió de networking neix de la constatació que el sector dels ecològics està en auge. Per donar algunes dades sobre aquest escenari, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha situat en un 70% l'increment de la producció ecològica a Catalunya en els darrers 5 anys. A més, entre el 2000 i el 2015 s'ha multiplicat per més de 6 el nombre d'operadors ecològics que, segons dades del CCPAE, van moure 291 milions d'euros durant el passat exercici.