Es jubila l’històric responsable del Mercat Central de Fruites i Hortalisses

Abril 2016

Enginyer agrònom de formació, Josep Faura va estar al capdavant del Mercat Central de Fruites i Hortalisses durant 26 anys, càrrec que va exercir des del 1986 fins l'any 2012.

Al llarg de la seva trajectòria, va viure alguns dels moments decisius que han acabat convertint aquest Mercat en un dels més potents d'Europa. L'exemple més destacat és el canvi d'horari, que es va establir l'any 1988.

Faura ha estat un dels principals impulsors de la campanya "5 al dia", una iniciativa que des de fa 18 anys organitza Mercabarna i l'AGEM per promocionar els hàbits alimentaris saludables entre els escolars catalans.

En els darrers temps, ha exercit d'assessor de mercats i també ha sigut l'encarregat de liderar les accions de responsabilitat social corporativa de l'empresa. En aquest darrer punt, cal esmentar la col·laboració entre Mercabarna i el Banc dels Aliments, gràcies a la qual s'ha incrementat significativament el volum d'aliments frescos excedentaris que donen voluntàriament les empreses del recinte. Aquesta acció, a més, també ha permès reduir el nivell de malbaratament alimentari dins del polígon.

Tot i jubilar-se, Josep Faura continuarà vinculat a Mercabarna i assessorà en diversos aspectes en els quals pot aportar la seva experiència i expertesa. 

Josep Faura, històric responsable del Mercat Central de Fruites i Hortalisses