Mercabarna premia la innovació

Febrer 2016

El passat 25 de novembre es van lliurar els guardons 'Mercabarna Innova' amb els quals es busca incentivar la posada en marxa de projectes innovadors entre les empreses de la Unitat Alimentària. En la primera edició, es va reconèixer la feina de les companyies Fruit Friends i Laumont, que van presentar una barreta de fruites deshidratades i una APP de bolets per a cuiners, respectivament. 

Amb aquests premis, Mercabarna distingeix els esforços d'aquelles empreses que han desenvolupat projectes innovadors en àmbits tan diversos com el desenvolupament de nous productes, formats o packaging, l'ús de noves tecnologies o la cerca de la sostenibilitat en els processos, entre d'altres. En paraules del director general de Mercabarna, Josep Tejedo, "la innovació és el motor de millora constant per adaptar-se a les necessitats i gustos canviants dels consumidors i un factor clau per competir al mercat actual".

El primer premi, dotat amb 6.000€, va ser per a la companyia Fruit Friends per les seves barretes Born GO, les primeres del mercat elaborades completament amb fruita. El producte, que és saludable, gustós i fàcil de menjar, és ideal per ingerir com un snack entre hores o bé mentre es practica alguna activitat física. 

Per altra banda, el segon premi, dotat amb 4.000€, va recaure en una APP desenvolupada per Laumont, una empresa especialitzada en la comercialització de bolets i trufes. L'aplicació, que rep el nom de Naturchef, està pensada perquè els restauradors i xefs puguin saber en tot moment quins productes estan disponibles i planificar amb més agilitat els seus menús.

Un jurat de primer nivell

Format per experts i representants de l'àmbit universitari, empresarial, administratiu i del món de la recerca, el jurat va escollir els dos guanyadors d'entre els set projectes que es van presentar. Els aspectes que més es van valorar van ser el graus de millora aconseguits en relació amb la qualitat del producte, els processos o el servei al client. 


Sobre els guanyadors dels Premis 'Mercabarna Innova'

“La innovació és un repte i un incentiu a la curiositat”

Emili Majó, soci de Fruit Friends, empresa guanyadora del primer premi ‘Mercabarna Innova’

“Si no puges al carro de la innovació, estàs fora del mercat”

Jordi Serentill, adjunt de direcció de Laumont, empresa guanyadora del segon premi ‘Mercabarna Innova’

D'esquerra a dreta, el director general de Mercabarna, els dos guanyadors dels premis 'Mercabarna Innova' i els membres del jurat.