Les Mercademostracions apleguen més de 2.000 professionals del sector floral

Desembre 2015

Mercabarna-flor va acollir el 15 de novembre la XXXII edició de les Mercademostracions, on es van presentar les darreres tendències en ornamentació nadalenca.

L'edició d'enguany, que portava el títol "La flor a taula", va convocar més de 2.000 professionals d'arreu d'Espanya. A les propostes específiques de decoració de les llars per a les festes de Nadal, s'hi van sumar d'altres pensades per a l'ornamentació floral en l'hostaleria i la restauració.

Pel que fa a les tendències, hi va destacar la clara aposta per l'opulència decorativa, amb l'abundància i la qualitat en els ornaments i els materials emprats, i el predomini dels colors or, plata, negre i rosa rogenc. Aquests treballs deixen enrere el minimalisme que ha caracteritzat les mostres dels darrers anys, marcades sens dubte per la crisi econòmica.

Concursos, demostracions, conferències...

Dins de les Mercademostracions es van organitzar tres concursos centrats en l'ornamentació nadalenca. Per començar, les set millors escoles d'art floral de l'Estat van presentar les seves propostes de decoració d'una taula d'un restaurant, reconeixement que va recaure en la feina de l'Escola d'Art Floral de Catalunya. També va tenir lloc un concurs de corones de Nadal, on l'obra de Marta Garcia va ser l'escollida d'entre les presentades per 17 floristes. I per últim, 10 empreses majoristes de Mercabarna-flor van participar en el concurs d’arranjament d'arbres de Nadal, que finalment va guanyar Mosimoll.

El programa de la jornada va incloure l'actuació del mestre floral armeni, Araik Galstyan, que va ser l'encarregat de conduir l'espectacular demostració floral "Christmas World Premium" davant d'un públic format per 450 assistents. A més, durant el dia també s'hi van realitzar les conferències "Presentem el Nadal”, "Gastronomia i flors" i "El Gremi de Floristes: aposta de futur".

Mercabarna-flor el dia de les Mercademostracions
El mestre Araik Galstyan durant la demostració floral