El peix de proximitat i el d’aqüicultura guanyen pes a Mercabarna

Desembre 2015

El passat 1 de desembre va tenir lloc la jornada "Peixos dels nostres mars: més a prop, més fresc" organitzada per Mercabarna, a través de l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona, i el Clúster Acuiplus. L'esdeveniment es va emmarcar en la commemoració del Dia de l'Aqüicultura.

Segons les dades presentades per Mercabarna, el Mercat Central del Peix ha incrementat en els darrers 10 anys la comercialització del peix de les costes espanyoles, passant del 44% al 59%; mentre que ha descendit el procedent de països comunitaris (del 36% al 22%) i de tercers països (del 20% al 19%). Per altra banda, el peix de cultiu ja suposa el 23% del total del peix fresc que es ven a Mercabarna, amb una clara tendència a l'alça des del 2011.

Els experts del sector que van participar a la jornada van destacar la necessitat de formar els ciutadans sobre la diversitat dels nostres mars, així com millorar la informació al consumidor en el punt de venda. També van apostar per impulsar un registre per a reconèixer el peix de proximitat i, per últim, van incidir en la importància d'invertir en I+D+i per millorar la competitivitat en la pesca de proximitat i l'aqüicultura.  

El Mercat del Peix de Mercabarna
Un moment de la jornada