El metro arriba a Mercabarna

Febrer 2016

La posada en marxa del nou tram de la línia 9 millora l'accés en transport públic a la Unitat Alimentària i suposa l'arribada del metro a les terminals 1 i 2 de l'Aeroport del Prat.  

El tram sud de la L9 disposa d'una parada a Mercabarna situada just a l'entrada de la porta K del recinte, on també s'hi ha habilitat un accés específic per als vianants. L'arribada del metro el 12 de febrer representa una important millora de la connexió amb transport públic, ja que incrementa la rapidesa i agilitat en l'accés a Mercabarna, tant des de Barcelona com des d'altres ciutats de l'Àrea Metropolitana.

Una de les principals novetats de la línia és que enllaça amb les terminals 1 i 2 de l'Aeroport del Prat. En total, la L9 té 15 estacions, 6 de les quals connecten amb d'altres línies de metro, ferrocarrils de la Generalitat i Renfe.

Com és l'estació de Mercabarna?

L'estació del polígon alimentari és obra de l'estudi d'arquitectura Garcés De Seta Bonet, responsables també del disseny de les estacions de la L9 Europa|Fira i Parc Logístic. La principal característica de la infraestructura és la utilització mínima de materials -amb un clar predomini del ciment- i la presència d'alguns elements d'obra, com els puntals de construcció o els forjats prefabricats. En paraules dels arquitectes, el projecte aspira a ser intemporal, de bon envelliment i fàcil de mantenir.

L'autobús 110, sense parada al polígon alimentari

Amb la posada en funcionament del metro, s’ha suprimit la parada del 110 del carrer número 4 de la Zona Franca, al costat de la porta secundària de Mercabarna. L’autobús, que enllaça l’Avinguda Carrilet de l’Hospitalet de Llobregat amb el ZAL, donava servei a molts usuaris de la Unitat Alimentària.  

L'estació de metro es troba a la porta K del recinte
Fotografia cedida per TMB
Fotografia cedida per Adrià Goula