El Centre Interactiu del peix compleix 5 anys

El juny de 2010 obria les portes el CIP, un innovador espai museogràfic sobre els productes pesquers impulsat pel Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix (GMP) amb la col·laboració de Mercabarna.

Cinc anys després de la seva posada en marxa, el Centre Interactiu del Peix és ja un espai de referència per a tots aquells que volen apropar-se al món dels productes del mar, conèixer les seves característiques, quin trajecte fan des del mar o les piscifactories fins que arriben a les taules de les cases i els restaurants o quins són els seus beneficis per a la salut.

En aquest temps, més de 30.000 persones han passat per aquesta instal·lació divulgativa, que compta amb el suport d’administracions públiques com la Unió Europea, el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente del Govern Central, diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Institut Municipal de Mercats, així com amb el de nombroses empreses privades.

Els visitants principals: els escolars

El gruix de visitants del CIP són els nens i nenes de 8 a 11 anys que participen cada dia en la campanya “Creix amb el Peix”.

Aquesta iniciativa educativa té com a objectiu que els més petits i, de retruc, les seves famílies coneguin el món del peix i, sobretot, els beneficis d’incloure en la dieta els productes del mar. A banda de veure el Centre Interactiu del Peix, l’activitat inclou una visita dels escolars a una empresa de manipulació de peix o viver de marisc i un dinar a base de peix i fruita.

En aquests cinc anys, “Creix amb el Peix” s’ha anat consolidant entre les escoles i actualment aconsegueix quasi el màxim (9,6 respecte a 10) en el grau de satisfacció dels visitants. A més, segons revelen les enquestes que es fan a les famílies dels alumnes que participen a la campanya, el pas per “Creix amb el peix” fa que els nens coneguin millor el peix i en consumeixin més varietat i amb major freqüència.

A banda dels escolars, el CIP rep cada any la visita d’altres col·lectius com per exemple estudiants de batxillerat i universitaris, col·lectius amb dificultats o professionals del sector dels productes del mar.