Mercabarna i l’AGEM, junts a Fruit Logistica

Mercabarna, el Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses, el Port de Barcelona i Grimaldi Lines van participar conjuntament a la fira Fruit Logistica, celebrada a Berlín del 4 al 6 de febrer.

La participació conjunta de Mercabarna i del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) va permetre aprofitar la presència de compradors estrangers a la fira per realitzar contactes comercials de qualitat amb distribuïdors internacionals de diversos punts d’Europa. A més dels tractes amb distribuïdors de França i Itàlia, diverses centrals de compra de cadenes de supermercats de mida mitjana d’Alemanya, Anglaterra, Irlanda i els Països Bàltics van poder expressar les seves necessitats d’aprovisionament i van mostrar interès per visitar Mercabarna i establir possibles acords comercials.

Solucions logístiques per als importadors estrangers

També, el fet d’estar a la fira amb el Port de Barcelona i la naviliera Grimaldi Lines va permetre mostrar solucions logístiques integrals que faciliten l’aprovisionament i l’enviament dels productes frescos a destins internacionals, cosa que va despertar l’interès dels distribuïdors internacionals.

Participació de les empreses de Mercabarna

Una edició més, Fruit Logistica va comptar amb la participació d’empreses de Mercabarna que a través d’estands propis van mostrar els seus productes i serveis. D’altres van participar-hi com assistents, amb l’objectiu de fer contactes amb proveïdors i clients.

L’assistència a la fira de 62.000 visitants de 141 països (el 83% de fora d’Alemanya) confirma Fruit Logistica com una de les fires més importants per impulsar el vessant exportador de les empreses de fruites i hortalisses del polígon alimentari i promoure Mercabarna com la principal plataforma d’importació i exportació de productes hortofructícoles del sud d’Europa.

L’estand de Mercabarna, AGEM, el Port i Grimaldi Lines a Fruit Logistica 2015
Imatge general de la fira Fruit Logistica