Una mirada al futur dels mercats del món

Mercabarna ha estat un dels patrocinadors de la 9a Conferència Internacional de Mercats Públics, celebrada a Barcelona a finals de març, i ha acollit la visita d’una quarantena de congressistes interessats a conèixer de primera mà aquest polígon alimentari.

Més de 250 professionals vinculats a la gestió de mercats detallistes i majoristes d’arreu del món s’han concentrat a Barcelona, del 26 al 28 de març, per celebrar la novena edició de la Conferència Internacional de Mercats. Aquesta trobada, realitzada per primera vegada fora dels EUA i organitzada per Project for Public Spaces juntament amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), tenia com a objectius principals posar de relleu la importància dels mercats en el desenvolupament de les comunitats de tot el planeta i marcar el full de ruta per a la consolidació del model de comerç de proximitat.

Protagonisme de Mercabarna

A banda de ser un dels principals patrocinadors de l’acte, Mercabarna també va tenir protagonisme en el cicle de xerrades. El director general de Mercabarna, Josep Tejedo, va participar en una taula rodona dedicada a la interacció entre els diferents agents que intervenen en la cadena alimentària. Precisament, Tejedo va posar l’accent en la relació entre mercats majoristes i detallistes i, també, va destacar la capacitat de Mercabarna a l’hora d’adaptar-se i donar resposta a les necessitats canviants dels consumidors.

Així mateix, Mercabarna va ser un dels punts d’interès d’aquesta conferència. I és que una quarantena de congressistes, representants d’ajuntaments, mercats, entitats i institucions d’una vintena de països van visitar la Unitat Alimentària, on van conèixer el Mercat Central del Peix i el sistema de reciclatge de residus al Punt Verd.

Els congressistes durant la visita a Mercabarna