Professionals internacionals coneixen la Unitat Alimentària

Durant els mesos de febrer i març, diferents professionals d’arreu del món han visitat Mercabarna. El 4 de febrer, va ser el president del Mercat de Tel-Aviv, interessat a conèixer el model de funcionament de la Unitat Alimentària, ja que estan fent un projecte per construir un nou mercat de fruites i hortalisses.

Mercabarna també va rebre, el passat 19 de febrer, la visita de membres del Centre Tecnològic de Senegal, entitat que juntament amb el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma (UAB) i de l’Agència de Cooperació Internacional, està desenvolupant una plataforma alimentària on es contempla la construcció d’un mercat majorista.

El 13 de març, va ser el torn d’una delegació integrada per membres de diferents ministeris i agències del Govern del Marroc que, en el marc d’un acord signat amb la Generalitat de Catalunya per intercanviar experiències en matèria logística, volien veure de primera mà un centre logístic especialitzat en la distribució d’aliments com és Mercabarna.

Finalment, una desena de representants d’Agricultura de la Generalitat i del Govern Central, de l’Institut Europeu de la Mediterrània, la FAO, entre altres, van visitar Mercabarna el 18 de març. Tots ells eren ponents de la conferència “Reptes Alimentaris a la Mediterrània”, organitzada per l’Institut Europeu de la Mediterrània i el Centre Internacional d’Alts Estudis Agronòmics Mediterranis, i tenien un gran interès a conèixer Mercabarna com a principal Hub Alimentari del Mediterrani.

Els ponents de la conferència de l’Institut Europeu de la Mediterrània durant la visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses
Mercabarna va rebre la visita de representants del Centre Tecnològic del Senegal