Ignacio Dualde, gerent de l'ESCI-UPF: “Els nostres titulats poden ajudar les pimes en els seus processos d’internacionalització”

 • Quin perfil de titulats proporcioneu a les empreses de Mercabarna?
  Formem experts en gestionar l’expansió internacional i la consolidació de les empreses en mercats internacionals. Per això, oferim als alumnes els coneixements, les tècniques, les habilitats i les actituds que configuren la cultura internacional dels negocis. Això els dóna un perfil multidisciplinar, que els permet liderar i gestionar els processos d’externacionalització d’una pime. I, precisament, la tipologia d’empreses i de reptes que poden plantejar les firmes de Mercabarna poden encaixar molt bé amb aquests titulats.
 • Quins llocs poden ocupar dins de les empreses?
  Poden ocupar llocs dins dels departaments d’exportació, de compres o logística internacional, comercials i de vendes i, també, de màrqueting, publicitat i investigació. 
 • Quin tipus de preparació acadèmica reben els alumnes?
  El Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals permet als titulats desenvolupar-se en diverses àrees de l’empresa com, per exemple, màrqueting, negociació, estratègia, operacions, institucions econòmiques, entorn polític i econòmic i gestió de la diversitat als negocis. També, donem gran importància al coneixement de llengües estrangeres. Per això, a banda del català, castellà i anglès, tots els estudiants han d’escollir un idioma addicional per completar la seva formació: alemany, francès, japonès, rus o xinès.
 • Com poden accedir les empreses als alumnes disponibles?
  Les empreses que vulguin accedir a aquest perfil d’estudiants ho poden fer publicant la seva oferta en la intranet d’ESCI-UPF. Nosaltres informem els nostres alumnes i després enviem els currículums dels interessats a l’empresa perquè aquesta pugui fer el seu procés de selecció propi. 
 • Quins avantatges principals us aporta participar en aquestes beques Mercabarna?
  El mandat fundacional d’ESCI-UPF és formar experts en negocis internacionals, que ajudin les empreses en el seu procés d’obertura a l’exterior i en el procés de gestió dels mercats internacionals. Seguint això, en els darrers 20 anys hem col·laborat amb moltes empreses, especialment pimes, en aquest camí, i creiem que participar en les Beques Mercabarna, ens permetrà fer-ho en un sector tant important a Catalunya, com és el sector alimentari.
Ignacio Dualde, gerent de l'ESCI-UPF