Més de 1.800 floristes van participar a les Mercademostracions 2014

El passat 16 de novembre, Mercabarna-flor va tornar a ser punt de referència per als professionals del sector que volien conèixer de primera mà les darrers tendències en arranjaments florals per a les festes nadalenques.

Sota el lema “Innovant la tradició”, set de les principals escoles d’art floral espanyoles que van assistir a les Mercademostracions van presentar propostes de treballs nadalencs, on les formes tradicionals (corones, centres, estrelles, etc.) es fusionaven amb materials de fantasia i d’allò més originals.

En la mateixa línia va transcórrer la gran demostració de la tarda, on els tres primers classificats de la Copa d’Espanya d’Art Floral AEFI 2013, Eduard Maynegra, Francesc Porres i Sergi González, van elaborar tota mena de composicions florals per al Nadal carregades de creativitat.

Concursos, exposicions, conferències...
La jornada també va comptar amb la celebració de dos concursos relacionats amb la decoració nadalenca. D’una banda, el concurs de Corones d’Advent, on hi van participar 33 floristes que van sorprendre a públic i jurat amb creacions realment innovadores i de gran nivell. Els premiats van ser Marta García, Mónica Vilanova i Mario Huerta. De l’altra, també es va fer el ja tradicional concurs d’arranjament d’arbres de Nadal, en el qual van competir 11 de les empreses del Mercat i que va tenir com a guanyadors a les empreses Jaume Mateu, Riudeflors, Flors Catalunya i Reigmat.

En aquesta edició, també es van organitzar noves activitats que van gaudir d’una gran acollida per part dels assistents, com van ser l’exposició “De la Rambla de les Flors a Mercabarna-flor”, les conferències “La importància d’Internet i les xarxes socials en la comercialització dels productes florals” i “Principals novetats en plantes de temporada” o la fira d’empreses de serveis complementaris al florista.

Visiteu la galeria d’imatges de les Mercademostracions 2014 al Flickr de Mercabarna.