Els majoristes de Mercabarna-flor valoren positivament la baixada de l'IVA dels productes florals

El 2015 ha començat amb una bona notícia per al sector de la flor i la planta. Des de l’1 de gener, els productes florals tributaran de nou al tipus reduït del 10%. Finalment, el Govern Central ha acceptat una de les demandes permanents que feia el grup parlamentari de Convergència i Unió des que, a l’estiu de 2012, s’aprovés l’aplicació d’un increment de l’IVA del 8% al 21% a aquests productes.

“Aquesta rebaixa és positiva, tot i que el mal ja està fet perquè la pujada de l’IVA ha estat molt dura per al sector. Però, si l’economia va millorant i amb això de l’IVA, confio que acabarem notant certa tendència a l’alça durant aquest any”, explica Miquel Batlle, president de l’Associació de Majoristes de Mercabarna-flor (AEM).
De totes maneres, Batlle reconeix que la pujada o baixada de l’IVA no amaga un dels problemes del sector. “El nostre gran handicap és la manca de cultura de consum de flors i plantes i canviar això és una feina a llarg termini”.

Per aquest nou any, el president de l’AEM espera que tancar amb unes xifres de comercialització similars a les de 2014. “Les vendes a Mercabarna-flor s’han mantingut encara que amb una tendència a la baixa, però dins d’uns marges que ens permeten seguir aguantant”.

Miquel Batlle, president de l'AEM