Els Gremis Majoristes de Mercabarna van presentar les tendències de consum per al Nadal

Ja s’ha convertit en un fet habitual que, un setmana abans de les festes de Nadal, els Gremis de Majoristes de Fruites i Hortalisses i del Peix facin les seves recomanacions de productes i de menús perquè els consumidors gaudeixin d’uns àpats nadalencs assequibles, saludables i originals.

En el marc d’una roda de premsa, celebrada el passat 17 de desembre, el president del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM), Jaume Flores, i el del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix (GMP), Leandre Serra, van anar desgranant un per un els productes hortofructícoles i pesquers que, durant aquestes dates tan assenyalades, presentarien una millor relació qualitat-preu per als consumidors. Tots dos presidents van coincidir a destacar el descens generalitzat de preus i van fer una previsió optimista quant a les vendes, tot apuntant un lleuger increment respecte a l’anterior campanya de Nadal.

Com en d’altres ocasions, els Gremis, amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria CETT, van voler anar més enllà i a més d’indicar quins serien els aliments frescos amb millor oferta, també van presentar la seva proposta de menú, econòmic i saludable, per a les Festes, amb la novetat que aquest any es va afegir també un menú infantil. Els Gremis, molt sensibilitzats amb l’alimentació dels més petits i promotors, juntament amb Mercabarna, de campanyes educatives per inculcar bons hàbits alimentaris entre els nens, van voler donar idees als pares per fer un àpat nadalenc divertit i farcit de productes frescos pensat per als infants.

Per difondre entre els consumidors aquestes propostes, els dies previs a les festes de Nadal es van repartir fulletons amb aquestes receptes pels mercats municipals de Barcelona.

El sector de la carn també fa les seves recomanacions
Per la seva banda, el sector carni de Mercabarna, conjuntament amb el Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, van presentar, el passat 4 de desembre, els seus consells i recomanacions per fer rostits amb les carns més típiques d’aquestes festes. Els representants del sector van preveure una bona campanya de Nadal pel que fa al volum de vendes, seguint en la línia de l’any passat.

El president del GMP, L. Serra; el president d'AGEM, J. Flores; i l'empresari P. Prats, van aconsellar els consumidors a l'hora de fer les compres d'aliments per a les Festes.
Els cuiners del CETT van preparar durant la roda de premsa una proposta de menú nadalenc.