Finalitza el projecte d'assessorament a Montevideo

El consorci format per Mercabarna, Mercasa i Deloitte Uruguai enllesteix la redacció del pla mestre que ha de servir per a la construcció d’una Unitat Alimentària a la capital uruguaiana.

L’elaboració d’aquest pla ha comportat prop d’un any i mig de feina en el qual s’ha analitzat la distribució alimentària del país i s’han definit les infraestructures, funcionament i viabilitat econòmica del futur polígon alimentari. A més, hi ha hagut un intens treball de camp, amb diversos viatges a Montevideo per conèixer la realitat i les necessitats de les institucions i dels professionals agroalimentaris del país.

El darrer d’aquests viatges es va fer el passat mes de setembre i va servir perquè el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, i el director d’Estratègia i Màrqueting, Pablo Vilanova, juntament amb Mercasa i Deloitte, presentessin el pla mestre a les autoritats d’Uruguai, als operadors actuals i potencials i als clients del futur recinte i als mitjans de comunicació.

Una Unitat Alimentària inspirada en el model Mercabarna
El resultat d’aquest pla mestre és el disseny d’una Unitat Alimentària, d’unes 95 hectàrees, que serà similar, en molts aspectes, a Mercabarna. El tret més semblant és que el nou mercat majorista de fruites i hortalisses de Montevideo es traslladarà a un nou espai, situat als afores de la ciutat, on conviurà amb empreses d’altres sectors alimentaris, de valor afegit i de serveis.

Per això, a banda de les 4 naus del mercat hortofructícola també es preveu la construcció de 3 Multiserveis, 4 pavellons de mercat polivalent i el desenvolupament d’una Zona d’Activitats Complementàries i d’una àrea comercial.

Imatges virtuals del futur polígon alimentari de Montevideo
Imatges virtuals del futur polígon alimentari de Montevideo