Les empreses s’impliquen en la formació dels futurs professionals

Es posa en marxa un nou model de Formació Professional en el qual l’empresa i l’alumne col·laboren de forma més estreta durant el període formatiu.

Les empreses de Mercabarna disposen d’un bon viver per cercar treballadors de diferents disciplines gràcies a la Formació Professional Dual, el nou model d’FP que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya i que té com a particularitat que els centres educatius i les firmes actuen de forma coordinada durant tot el procés formatiu dels joves alumnes. Aquest sistema, força implantat a països com Alemanya, permet que els alumnes i les empreses tinguin un contacte estret des de que comença la formació fins que s’acaba. En el seu primer curs, l’alumne combina les hores d’aprenentatge al centre educatiu amb l’estada a l’empresa, amb la novetat que aquestes hores i els coneixements assolits en l’entorn laboral tenen un reconeixement acadèmic i es convaliden per algunes parts d’assignatures. Ja en el segon any, aquest alumne passa a incorporar-se a la plantilla de l’empresa de forma remunerada, ja sigui amb un contracte laboral (amb condicions avantatjoses per a la firma) o bé amb una beca.

Un model interessant per a les empreses
Que l’estudiant estigui vinculat a l’empresa durant el seu procés formatiu aporta molts beneficis per a les organitzacions, per això és una modalitat que pot ser de gran interès per a les firmes de Mercabarna.
Tal i com explica la responsable dels Serveis de Formació de Mercabarna, Maite Palat, aquest model de formació “els pot servir per afrontar relleus dins de l’organització, ja que dóna un marge de temps per adaptar i preparar a la persona que pot assumir el nou lloc”. Però també és una “manera de conèixer les capacitats d’un futur treballador abans d’incorporar-lo, a més d’aprofitar els avantatges competitius que té sumar a la plantilla una persona jove, preparada i compromesa amb l’empresa”, afirma Palat.

Actualment, els perfils d’alumnes que es poden incorporar són molt variats i van des de la branca administrativa, al comerç, la informàtica, la gestió de webs, el manteniment d’instal·lacions frigorífiques i tèrmiques, entre d’altres.

Si voleu més informació sobre aquest podeu fer-ho a través del web de la Generalitat de Catalunya o al telèfon 93 400 69 00

Les empreses poden incorporar alumnes que cursen estudis d’administració, informàtica, comerç, etc.