Mercabarna afavoreix els contactes amb empresaris del peix xinesos

El clúster Mercabarna Export està impulsant trobades B2B entre empreses del recinte i potencials clients de mercats amb interès comercial. I, en aquest context, s’emmarca la missió d’empresaris del sector del peix de la Xina que van visitar Mercabarna el 8 i 9 de maig.

Aprofitant la seva presència a Europa per assistir a la fira Seafood Brussel·les, Mercabarna va convidar una desena d’importadors de peix i marisc fresc i congelat del país asiàtic a visitar la Unitat Alimentària per mantenir entrevistes de negoci amb set empreses exportadores del sector del peix del recinte i conèixer de primera mà la gran oferta que els ofereix el Mercat Central del Peix.

La missió comercial va finalitzar amb una reunió amb representants d’AENA i de la companyia Air China, on es van tractar aspectes logístics sobre el transport de peix per via aèria.

La Xina, un mercat interessant per al sector del peix
Des del clúster Mercabarna Export es van realitzar durant el 2013 diversos estudis de mercat de països amb perspectives comercials interessants, com són Alemanya i Polònia per a les empreses hortofructícoles i Polònia i la Xina per a les firmes del peix.

Gràcies als resultats obtinguts, ja s’han realitzat diferents reunions de negoci amb possibles compradors d’aquests països en el marc de fires internacionals o, com és el cas, en missions comercials.

La delegació d'empresaris xinesos a Mercabarna, acompanyats pel director general de Mercabarna, Josep Tejedo, i el responsable d'Estratègia i Màrqueting, Pablo Vilanova.