Acord per modernitzar el Mercat Central de Fruites i Hortalisses

Aquest acord estableix que els empresaris del Mercat assumiran el cost total de les obres i, a canvi, podran estendre 17 anys més les seves concessions administratives, que finalitzaven el 2020.

D’aquesta manera es repeteix el mateix model de col·laboració que ja es va adoptar per a la modernització del Mercat Central del Peix, el conveni de la qual es va signar el juliol de 2013.

Les obres no interferiran en l'activitat del Mercat                                        

Entre les principals actuacions que es faran en el Mercat destaquen el reforç de l’estructura i la teulada, la renovació de la xarxa d’aigua potable i la reparació de les façanes, entre d’altres. A l’exterior del Mercat es construirà un carril per als vehicles de manutenció i es repararan les voreres, les rampes d’accés i els vials, molt malmesos pel moviment de vehicles pesants.

Les obres, que costaran uns 20 milions d’euros, començaran a finals de 2014 i estaran enllestides el 2020, ja que la idea és compaginar-les amb el funcionament habitual del Mercat.

Aquest any, es constituirà una comissió d’obres, integrada per representants de Mercabarna i de l’Associació de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM), que s’encarregarà de decidir l’ordre de les actuacions.


Galeria d’imatges de l’acte de signatura

Veure més informació sobre el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna

El vicepresident d'AGEM, J.Boixadós; el director de Mercabarna, J.Tejedo; la tinent d'alcalde de l'Ajuntament i presidenta de Mercabarna, S.Recasens; el president d'AGEM, C.Llorens, i els representants de les cooperatives, X.Fonollosa i Ll.Solanas
El Mercat ocupa 123.714 m2 (com unes 12 illes de l'Eixample barceloní), distribuïts en 7 pavellons, i operen 148 empreses i 11 cooperatives agrícoles