Els Gremis de Majoristes presenten les previsions de vendes per al Nadal

Uns vint-i-cinc periodistes van assistir, el passat 17 de desembre, a la roda de premsa organitzada pels Gremis de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) i del Peix (GMP) per donar a conèixer les previsions de comercialització de productes frescos per a les festes nadalenques.

En aquesta tradicional trobada amb la premsa, el president d’AGEM, Casimiro Llorens, i el president del GMP, Leandre Serra, van explicar quines serien, segons les seves previsions, les fruites i hortalisses i els peixos i mariscs amb millor relació qualitat-preu per al Nadal, amb l’objectiu d’orientar els ciutadans de cara a les compres per als àpats de les Festes.

Els presidents dels Gremis van mostrar un optimisme moderat pel que fa a les vendes per aquestes dates tan assenyalades i ho van atribuir, bàsicament, a un cert repunt del consum interior, a l’estabilitat en general dels preus i a les exportacions.

Sota el lema “Viu la il·lusió del Nadal a la Taula”, les associacions majoristes de Mercabarna van presentar, com ja és habitual, dues propostes de menús saludables i econòmics –de 13 i 15€ per persona– per aquestes Festes. Els plats van ser elaborats per l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT amb l’aval de la Fundació Dieta Mediterrània.

Aportacions solidàries
Durant la roda de premsa, els representants dels Gremis de Majoristes van anunciar que per segon any consecutiu tornarien a donar productes frescos a dos menjadors socials de Barcelona i Sabadell per elaborar el menú del dinar de Reis per a uns 200 usuaris d’aquests centres. Aquesta acció se suma a la ja habitual col·laboració de Mercabarna i de les associacions empresarials de la Unitat Alimentària amb el Banc dels Aliments.

Els Gremis van presentar propostes de menús econòmics i saludables
Els presidents dels Gremis Majoristes durant la roda de premsa