Educant contra el malbaratament alimentari

El 21 de novembre, Mercabarna va acollir la celebració d’una jornada dedicada a parlar sobre el paper de les escoles en la lluita contra el malbaratament alimentari.

La jornada, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i el Departament d'Ensenyament, va aplegar un centenar de mestres d’escoles de tot Catalunya i de representants d’AMPAS (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes) i d’entitats de diversos àmbits. L’objectiu era donar a conèixer les activitats pedagògiques que s’estan fent actualment per conscienciar els nens i, de retruc, les seves famílies sobre la necessitat de no llançar menjar. I és que actualment el 58% del malbaratament es produeix a les llars.

Durant l’acte, representants de diverses agències de la Generalitat van exposar les línies en les quals s’està treballant per lluitar contra el malbaratament, mentre que diferents responsables del Departament d’Ensenyament, la Fundació Alícia i el Banc dels Aliments van presentar els tallers i recursos sobre aquesta temàtica adreçats a les escoles.

En aquest marc, Mercabarna va explicar les diferents campanyes infantils que es duen a terme al recinte (“5 al dia”. “Creix amb el Peix” i “Flors i Plantes, cada dia”), en les quals s’incideix en el consum saludable però també en la importància de fer un consum responsable per evitar el malbaratament.

Presentació de la jornada a càrrec del director general de Mercabarna, la directora de l'Àrea de Prevenció i Foment del Reciclatge de l'Agència de Residus de Catalunya, i del director de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Un centenar de persones van assistir a la jornada sobre el rol de les escoles en la lluita contra el malbaratament alimentari celebrada a Mercabarna