Agost atípic al Mercat

L’agost és un mes tradicionalment fluix pel que fa a vendes al Mercat Central de Fruites i Hortalisses. Però aquest any això ha canviat.
Aquest agost s’han venut 89.034 tones de fruites i hortalisses, cosa que representa un notable increment de les vendes, del 18,9%, respecte al mateix mes de 2012. Aquesta xifra, a més, situa l’agost com un dels millors mesos quant a volum comercialitzat en el que portem de 2013. 

Segons s’apunta des de la direcció del Mercat, aquest bon i atípic comportament de l’agost s’explica perquè molts comerços detallistes que generalment tancaven durant aquest mes, especialment a Barcelona, s’han mantingut oberts. També, s’ha d’afegir les bones vendes de productes com els cítrics de contraestació, la síndria o la patata. Fent la vista enrere, des de fa més de 10 anys no s’havia registrat un agost amb un volum de vendes així. De fet, sumant les dades de juliol i agost, ens trobem que aquest estiu ha estat el millor que es recorda quant a comercialització, amb un total de 188.812 tones venudes.

Un 2013 en positiu
En el que portem d’any, també s’ha de parlar dades positives, ja que de gener a agost s’han comercialitzat al Mercat Central de Fruites i Hortalisses unes 696.800 tones, el 2,5% més respecte al mateix període de l’exercici anterior.