Altes pressions aplicades als productes frescos

Conèixer quin ús pot tenir una tecnologia com la de les altes pressions aplicada als aliments frescos. Amb aquest objectiu, l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona va organitzar, l’11 d’abril, una visita a l’empresa Apaprocessing, a la qual hi van assistir representants de la direcció de Mercabarna i una desena d’empreses de l’Associació.
Aquesta firma, ubicada al BZ Barcelona Zona Innovació, a la Zona Franca molt a prop de Mercabarna, està especialitzada en l’aplicació d’aquesta tecnologia als productes alimentaris i disposa de la màquina d’altes pressions amb més capacitat d’Europa, que pot processar en 1 hora prop de 2.550 kg. d’aliments, sobretot, processats (cuits, marinats, sucs, precuinats, curats, etc.).
Els assistents a la visita van poder veure les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia a l’hora d’allargar la vida útil dels productes i de millorar la qualitat i la seguretat alimentària, així com les interessants sinergies que es poden crear amb les firmes ubicades a Mercabarna gràcies a la proximitat d’aquesta empresa al polígon alimentari.

La delegació de Mercabarna a les instal·lacions d'Apaprocessing, visitant la màquina d'altes pressions amb més capacitat d'Europa