Finalitza l'assessorament de Mercabarna al govern brasiler

Mercabarna és, des de fa molts anys, un mirall per a moltes institucions d’arreu del món, que es volen nodrir de l’experiència d’aquesta Unitat Alimentària per desenvolupar projectes de millora i renovació dels seus mercats majoristes.
L'últim projecte d'assessorament que ha realitzat Mercabarna, i que ha finalitzat el gener després d’un any de treball, ha estat al govern de l’estat de Minas Gerais (Brasil). L’objectiu era ajudar aquest govern brasiler en el desenvolupament 'e diferents clústers, un dedicat a la producció i l'altre a la comercialització i transformació de producte fresc. Dins d'aquest segon clúster, Mercabarna, conjuntament amb l'enginyeria IDOM, s’ha encarregat de l’elaboració d’un pla mestre per a la realització d'un projecte d’ampliació i modernització de l'actual mercat majorista de la capital, Belo Horizonte. Així mateix, el pla inclou el desenvolupament d’una Zona d’Activitats Complementàries per donar valor afegit als productes i nous serveis especialitzats.

El representants del govern de Minas Gerais i de l'empresa que aglutina els mercats majoristes brasilers (CEASA) durant la visita que van fer a Mercabarna el juny de 2012