Nou president de l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona

Josep Tejedo, director general de Mercabarna des del mes de març, és el nou president de l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona, en substitució de Montserrat Gil de Bernabé, anterior directora general d’aquesta Unitat Alimentària.

Així es va decidir en l’assemblea, celebrada el 17 de maig, i que va comptar amb l’assistència de 3 dels 4 socis fundadors —Mercabarna, l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (ASSOCOME), el Consorci de la Zona Franca i el 22@Barcelona— i dels gerents d’una quinzena de les empreses alimentàries associades (en total, 25 companyies). En l’assemblea, els assistents també van acordar fomentar la incorporació de noves empreses a l’Associació i promoure accions que afavoreixin el coneixement entre els associats per potenciar la generació de projectes.
Més informació sobre l’Associació a: www.clusteralimentari.cat.

Formació i internacionalització, línies d’acció per a les empreses foodservice
Dos mesos després de la celebració de les Jornades d’Immersió Estratègica del sector Foodservice, que van organitzar l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona i ACC1Ó al Món Sant Benet (Bages), una dotzena de les empreses que hi van participar s’han tornat a reunir per definir actuacions concretes en base als reptes estratègics acordats en aquelles jornades.

De la reunió, celebrada el 18 d’abril a la seu d’ACC1Ó, van sorgir accions concretes en els camps de la formació i la internacionalització, com són la realització d’un curs per formar comercials especialitzats en foodservice i l’estudi de les oportunitats de negoci que ofereix el mercat nord-americà.

Logotip de l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona