Noves oportunitats de negoci en el sector foodservice

Març de 2012

Els passats 21 i 22 de febrer, l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona i ACC1Ó (l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa catalana) van organitzar, al Món Sant Benet (Bages), les primeres Jornades d’Immersió Estratègica del sector Foodservice.

Una quarantena de firmes dedicades al negoci de l’alimentació fora de llar, entre les quals hi havia una quinzena de Mercabarna, van assistir a aquesta trobada, on es van definir algunes estratègies de futur per potenciar la competitivitat d’aquest sector. Així, les empreses participants van apostar per compartir recursos i serveis amb l’objectiu de tenir més capacitat de servei al client i optimitzar costos. A més, es va acordar posar en marxa diferents iniciatives per conèixer millor les necessitats dels clients, fomentar el desenvolupament tecnològic i obrir-se a nous mercats.

Les jornades van comptar amb la participació de prestigiosos ponents d’institucions i empreses com ara ACC1Ó, el Clúster del Sector Carni i Porcí INNOVACC, el IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries), l’empresa de servei a l’hostaleria Unilever Food Solutions, l’Institut Cerdà, la consultora especialitzada en retail i innovació Martínez-Franch i l’ANTA (Asociación de pequeñas y medianas empresas para el fomento del uso de nuevas tecnologías en la alimentación fuera del hogar).

Els assistents a les primeres Jornades d'Immersió Estratègica del sector Foodservice