Mercachef: el mercat majorista virtual d'aliments frescos, impulsat per Mercasa

Aquest projecte ofereix noves oportunitats de negoci als majoristes de les mercas espanyoles

L'empresa Mercasa va presentar el 19 de gener a Mercabarna una iniciativa pionera per potenciar les vendes del sector majorista. Es tracta de Mercachef, una plataforma de comerç electrònic a l'engròs per a les empreses ubicades en els 23 mercats majoristes (mercas) d'Espanya, a través de la qual podran comercialitzar els seus productes –fruites i hortalisses, peixos i carns– als professionals del sector de la restauració i del comerç minorista.

Una seixantena d'empresaris de Mercabarna va assistir a la presentació d'aquest nou mercat virtual que resol en una mateixa web la compra-venda d'aliments frescos, el lliurament a domicili de la comanda i l'operativa dels cobraments i els pagaments.

Mercachef pretén convertir-se en un complement a l'activitat tradicional dels mercats majoristes, oferint a les empreses que se sumin al projecte un "lloc de venda" obert les 24 hores del dia, 365 dies l'any. D'aquesta manera, disposaran d’una nova eina per obrir-se a nous clients que, per diferents raons, no compren en els mercats majoristes, i per oferir nous serveis als clients habituals.

"Posem al servei de les 3.500 empreses majoristes que conformen la xarxa de mercas espanyola una eina complementària a la seva activitat habitual per ampliar els seus serveis i per obrir noves oportunitats de negoci", ha indicat Ángel Juste, director de Comunicació de Mercasa.

Els professionals que apostin per Mercachef podran fer les seves compres de producte fresc de forma senzilla i còmoda, accedint a una àmplia oferta de diferents proveïdors majoristes (fruites, peixos, carns, etc.), a preus competitius. A més, rebran les comandes en el seu establiment, en poques hores i en un únic lliurament.

L'objectiu és que aquesta plataforma online s'implanti a totes les mercas al llarg de 2012. De moment, i com a prova pilot, ja ha començat a funcionar a Mercamálaga i Mercamadrid.

Un servei amb garanties
Aquesta plataforma de comerç electrònic no només compta amb la garantia d'estar impulsada per una empresa com Mercasa, sinó que també està gestionada per dues empreses expertes en el comerç electrònic de reconegut prestigi. D'una banda, el BBVA, que s'encarrega de gestionar el sistema de cobraments i pagaments que es realitzin a través del web. A més, amb aquesta eina, els usuaris també coneixeran en temps real l'aprovació o denegació de les seves operacions.

I, de l'altra, l'empresa SEUR Frío que durà a terme la distribució de les comandes mitjançant una flota especialitzada per transportar productes que requereixen que es garanteixi la temperatura controlada des de la seva recollida fins el lliurament en destinació.

A més, el web de Mercachef compta amb el segell de Confiança Online, que garanteix la credibilitat i transparència d'aquesta plataforma de comerç electrònic.

Web de Mercachef

Pàgina principal de www.mercachef.com