S'inaugura l'exposició "Els peixos de Mercabarna" a la Unitat Alimentària

El proper 16 de desembre s’inaugurarà al vestíbul del Centre Directiu l’exposició "Els peixos de Mercabarna". En la mostra es podran veure les làmines, realitzades per l’artista i directora del Museu Molí Paperer de Capellades, Victòria Rabal, amb les imatges dels peixos que arriben a diari al Mercat Central del Peix.

La peculiaritat d’aquesta exposició és que aquests ‘dibuixos’ s’han fet mitjançant un particular sistema d’impressió d’origen japonès, anomenat gyotaku. Aquesta tècnica, de mitjans del segle XIX, consisteix a entintar el peix amb un pinzell i disposar-lo sobre un paper, tot pressionat fins que el paper absorbeix la seva forma. El resultat és un bonic gravat que reflecteix amb fidelitat la textura, el relleu i el tamany del peix.

Per fer aquest projecte, Rabal va instal·lar durant un any el seu espai de creació al mateix Mercat on, amb la col·laboració de la direcció de Mercabarna i els majoristes, va accedir a la gran diversitat d’espècies que hi ha en aquest centre.

L’exposició es podrà visitar de forma gratuïta fins mitjans gener. A més, també es posarà a la venta un catàleg artístic de l’exposició.

L'artista Victòria Rabal entintant un dels peixos al Mercat Central del Peix