Mercabarna promou una societat públic-privada per gestionar la seva planta fotovoltaica


Mercabarna promourà la creació d'una societat públic-privada per a la gestió de la seva planta d'energia fotovoltaica, que al 2025 esdevindrà la més gran, situada en cobertes de edificis, de la Península Ibèrica. Aquesta societat, que es constituirà en els propers mesos, estarà formada per l'empresa adjudicatària - Acelera Energía-, l'Ajuntament de Barcelona -a través del programa MES Barcelona- i Mercabarna.

Acelera Energía SCR, SA ha guanyat la licitació pública, en què s'han presentat 5 empreses més, per la qual cosa s'encarregarà també de la instal·lació, el manteniment i el subministrament energètic durant 25 anys.

"D'aquesta forma -explica la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín- es realitzaran les inversions necessàries per tirar endavant el projecte amb capital públic i privat, i Mercabarna comptarà amb un soci tecnològic -referint-se a Acelera- que l'acompanyi durant els propers 25 anys en aquesta transició energètica en constant evolució".