Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d’autoconsum en coberta més gran de la Península Ibèrica


Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d'autoconsum en coberta més gran de la Península Ibèrica, gràcies a un acord entre Mercabarna i les associacions de majoristes situades al polígon alimentari per instal·lar plaques fotovoltaiques dins del programa MESBarcelona, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta es desenvoluparà en el marc d'un pla que s'executarà per fases i que suposarà una inversió públic-privada de 12 milions d'euros, una superfície de 360.000 m2 i una potència instal·lada de 18 MWp.

Així, Mercabarna bonificarà els majoristes aplicant un Índex de Preus al Consum (IPC) reduït -exclou els components de l'índex energètic i el dels aliments no processats- en els contractes d'arrendament de 2022 i 2023, a canvi d'adherir-se al seu pla d'energia verda fotovoltaica, REPowerMercabarna-Energia que es desenvolupa conjuntament amb el programa MES Barcelona de l'Ajuntament de Barcelona.

Foto 1: D'esquerra a dreta, J. Valls, director general de Mercabarna; B. Pons, Comissionada Agenda 2030; A. Marrugat, gerent AGEM; L. Bonet, tinenta d'Alcaldia Ajuntament Barcelona; J. Collboni, Tinent Alcaldia Ajuntament Barcelona; M. Ballarín, presidenta Mercabarna; A. Manzano, vicepresident ASOCOME i A. Màñez, president GMP

Foto 2: Plaques fotovoltaiques ja instal·lades a Mercabarna.