Segona edició dels premis

premis mercabarna innova 2016

Vuit empreses de Mercabarna van participar a la segona edició dels guardons i van presentar una àmplia varietat d'innovacions vinculades al desenvolupament de nous productes, millores de packaging i aplicacions tecnològiques.


Els projectes guanyadors

El jurat dels guardons ha reconegut la innovació de tres empreses de Mercabarna, que han apostat per endegar projectes novedosos, que es desenvolupen a partir de les necessitats i dels gustos dels consumidors. El 8 de novembre va tenir lloc el lliurament dels premis, en un acte on va assistir la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, el director general, Josep Tejedo, els membres del jurat i representants de les empreses de Mercabarna. 

  • Categoria 1: Innovacions en productes, comercialització i packaging

Primer premi: Tomàquet Monterrosa

Gavà Grup ha llançat al mercat el tomàquet Monterrosa, un producte d'alta qualitat, mida gran, color rosa intens i pell vellutada. La principal característica d'aquest tomàquet és que, tot i ser una hortalissa d'estiu, conserva durant tot l'any un gust dolç, afruitat i sense acidesa.

Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre l'empresa Semillas Fitó −que ha creat les llavors a partir de l'encreuament del tomàquet Pera de Girona i el Costoluto Genoveso d'Itàlia− i Gavà Fruits, encarregat de plantar, conrear i distribuir el producte.

Segon premi: Sucs personalitzats 'The juice lovers'

L'empresa Talls i Més ha guanyat el segon guardó gràcies a la seva línia de sucs 'The juice lovers', que s’adapten a les necessitats dels seus consumidors: embarassades i dones lactants, nens i nenes, esportistes...

Aquests productes estan elaborats amb les tecnologies de cold press i altes pressions, amb l'objectiu de preservar les vitamines, enzims i nutrients i allargar seva conservació.

  • Categoria 2: Productes ecològics

Primer premi: Cooperativa agrícola Hortec, pionera en productes ecològics

Es premia la consolidació de la cooperativa agrícola Hortec, que des del 2001 és pionera en el cultiu i comercialització de productes ecològics a Espanya. Actualment, Hortec està formada per 21 agricultors de cultiu ecològic d'arreu de Catalunya i comercialitza al voltant de 3.500 tones de productes a l'any, sent el 60% de les fruites i hortalisses de proximitat.   

El respecte per l’entorn i el repartiment equitatiu dels beneficis, des de l’agricultor fins al consumidor, han sigut els valors que han marcat la trajectòria d’Hortec. 

Mira el vídeo amb els guanyadors dels premis 'Mercabarna Innova'


El jurat

Format per experts i representants de l'àmbit universitari, empresarial, administratiu i del món de la recerca, el jurat ha valorat aspectes com el grau de millora a la qualitat del producte, l'originalitat, la sostenibilitat, la millora de la productivitat, la implantació al mercat i els projectes col·laboratius. 

Com a l’edició de 2015, els membres han sigut:

Enric Ezquerra, president de l'Associació Catalana de Distribuïdors i Supermercats (Cat-Dis)

Jaume Llopis, professor de l'IESE

Josep Maria Monfort, director general de l'IRTA

Lourdes Reig, vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Toni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions

Visita la galeria de fotos de l’entrega dels premis ‘Mercabarna Innova’ 2016