Innofood 2018

INNOFOOD neix amb l'objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en qualsevol fase de la cadena de valor, com el packaging, la comercialització o la distribució logística. Aquest programa està liderat per Mercabarna i Barcelona Activa

Les start-ups seleccionades han rebut sessions formatives i de capacitació d'habilitats emprenedores, accions de networking amb persones rellevants del sector de l'alimentació i un acompanyament personalitzat de l'evolució del projecte. 


Projectes guanyadors

A més de les accions formatives i de networking, el programa ha inclòs la selecció dels tres millors projectes que han rebut una aportació econòmica de 12.000 €, 6.000 € i 3000 € respectivament, així com una estada durant sis mesos al Food Trade Center de Mercabarna. 

Primer premi: Cuits & Beans 

Cuits & Beans, primer premi del programa Innofood, innovació en alimentació

És una gamma de llegums i cereals ecològics, cuits respectant els seus temps, envasats al buit i llestos per menjar. Es tracta d'un producte fresc (refrigerat, amb una vida útil de 90 dies), en un format còmode, que introdueix varietats de llegums i cereals menys coneguts, tots sense gluten i preparats sense sal ni conservants. A més, la producció es realitza amb la participació d'entitats socials que treballen per la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional. 

Entrevista amb Vytaute Staponkute, CEO de Cuits & Beans. 

Segon premi: Foods for Tomorrow

Heura, segon premi del programa Innofood, innovació en alimentació

L'start-up ha produït una nova generació de proteïnes vegetals revolucionàries fàcils de cuinar, nutritives, delicioses i atractives. L'empresa ja ha creat, a partir d'un procés productiu innovador, Heura, una proteïna vegetal a base de soja que conté tots els nutrients d'una proteïna completa, i amb un gust que recorda al de la carn. Foods per Tomorow va guanyar el primer premi a la start-up alimentària més innovadora de 2018 a la darrera edició de l’Alimentaria i del Basque Culinary Center.

Entrevista amb Marc Coloma, CEO de Foods For Tomorrow

Tercer premi: Citring 

Citring, tercer premi del programa Innofood, innovació en alimentació

Citring Universal ha dissenyat la primera espremedora del mercat capaç d'esprémer tres taronges senceres en menys de 30 segons. A més, facilita el seu rentat posterior, ja que només és necessari extreure un element. Tot plegat redueix en un 80% el temps requerit per preparar un suc en comparació amb els sistemes actuals. Citring esprem tot tipus de cítrics (aranges, llimones i mandarines), tot i que el 80% dels cítrics que consumim són taronges.

Entrevista amb Roc Viñas, CEO de Citring