Dependent/a de Peixateria

15 places

Dates de celebració: Del 1 d'octubre al 10 de desembre de 2018

Data límit d'inscripció:

Inscriu-te

Horari

Dilluns, dimarts i dijous de 16 h a 19 h

Durada

Duració total: 170 hores

87 hores presencials, 33 hores online i 50 hores de pràctiques formatives en empreses

Lloc

Serveis de Formació de Mercabarna
Carrer Major de Mercabarna 76
Centre Directiu 3a planta
08040 Barcelona

Com arribar a Mercabarna

Temari

Condicionament i tecnologia dels peixos (60 h)

Coneixement del producte

  • Els peixos i el marisc. Característiques

  • Denominació i identificació de les principals espècies d’interès comercial

  • Talla mínima. Pesca responsable

  • Sistemes de pesca extractiva i l’aqüicultura

  • El valor nutritiu dels peixos i del marisc. Peix blanc i peix blau

Condicionament de peix i marisc

  • El fred com a sistema de conservació. Refrigeració i congelació. El gel
  • La conservació òptima del producte en cambres
  • Altres mètodes de conservació: salats, fumats i cuits
  • L’etiquetatge del producte envasat i en exposició
  • Identificació de l’estat de frescor dels productes. Descomposició del peix

Higiene alimentària. Bones pràctiques

  • Riscos associats al consum de peix i marisc. Contaminants físics, químics i biològics.

  • Toxi-infeccions vinculades al consum de peix i marisc

  • Bones pràctiques d'higiene durant la manipulació

  • Bones pràctiques d'higiene personal

  • Bones pràctiques d'higiene i desinfecció dels equips i estris de treball

  • Prevenció de riscos durant la manipulació: treball de peu, manipulació de càrregues, eines de tall.

Preparació i venda de peixos (60 h)

Preparació, especejament i filetejat de peixos

  • Pràctica en l'eviscerat, escatat i polit de diferents espècies

  • Pràctica en el tall a rodanxes i filetejat.

  • Pràctica en l'afilat i bon ús de les eines de treball. Manteniment d'equips

  • Pràctica en el tractament de peix i marisc congelat

  • Materials d'envasat.

Venda i exposició a la peixateria

  • Pràctica en l'exposició al mostrador i venda dels productes

  • L'atenció al client

  • Argumentaris de venda: la cuina del peix i marisc

Formació pràctica en establiments (50 h)

Objectius del curs

Desenvolupar els processos bàsics de filetejat i tall de peix i marisc, utilitzant les tècniques més apropiades.

Col·laborar en les tasques relatives a la recepció, classificació de matèries primeres, processos d'elaboració, venda, envasat i emmagatzematge de productes de la pesca.

Poder treballar d’ajudant de peixateria i/o d'Operari/a d'indústries de conserva i d'elaboració de productes de la pesca.

Informació addicional

Realitzant  el curs de Peixateria a Mercabarna obtindràs una titulació que acredita la teva capacitació professional en una de les ocupacions amb més demanda laboral.

Aquest curs és per a majors de 18 anys.

Contacte

formacio(ELIMINAR)@mercabarna.cat

Organitza

Serveis de Formació de Mercabarna