Dependent/a de carnisseria-xarcuteria

15 places

Dates de celebració: Del 12 de setembre al 3 de desembre de 2018

Data límit d'inscripció:

Inscriu-te

Horari

Dilluns, dimecres i dijous de 16 h a 20 h

Durada

Duració total: 235 hores

136 hores presencials, 49 hores online i 50 hores de pràctiques formatives en empreses

Lloc

Serveis de Formació de Mercabarna
Carrer Major de Mercabarna 76
Centre Directiu 3a planta
08040 Barcelona

Com arribar a Mercabarna

Temari

Tecnologia de la carn (90 h)

Coneixement del producte

  • La carn. Muscles, greix, tendons i ossos. Despulles comestibles. Subproductes no comestibles.

  • Animals productors de carn. Característiques morfològiques.

  • Obtenció i producció: engreix, acabats, sacrifici.

  • Fisiologia del múscul. Metabolisme i maduració.

  • Principals espècies d'interès comercial

  • Valor nutritiu de la carn

  • Alteracions i defectes

  • Classificació de canals i peces

Conservació de la carn

  • El fred com a sistema de conservació. Refrigeració i congelació.
  • La conservació òptima del producte en cambres.
  • L'etiquetatge del producte envasat i en exposició. Traçabilitat.

Higiene alimentària. Bones pràctiques

  • Riscos associats al consum de carn i aviram. Contaminants físics, químics i biològics.

  • Toxi-infeccions vinculades al consum de carn i aviram

  • Bones pràctiques d'higiene durant la manipulació

  • Bones pràctiques d'higiene personal

  • Bones pràctiques d'higiene i desinfecció dels equips i estris de treball.

  • Prevenció de riscos durant la manipulació: treball de peu, manipulació de càrregues, eines de tall.

Condicionament de la carn (70 h)

Preparació, especejament i filetejat de la carn

  • Pràctica en l'especejament del llonzat de tossino

  • Pràctica en l'especejament i el filetejat de la falda de vedella

  • Pràctica en l'especejament del pollastre i del conill

  • Pràctica en l'elaboració de carns picades i productes carnis.

  • Pràctica en l'afilat i bon ús de les eines de treball. Manteniment d'equips.

  • Materials d'envasat.

Venda i exposició a la carnisseria

  • Pràctica en l'exposició al mostrador i venda dels productes

  • L'atenció al client

  • Argumentaris de venda: la cuina de la carn i l'aviram

Productes de xarcuteria (25h)

  • Elaboració i manipulació de preparats carnis: Productes curats,cuits i salaons.

  • Elaboració i manipulació de formatges. Curats, cuits i frescos.

  • Manteniment i maneig de la maquinària pel tall d'embotits i formatges.

  • Exposició dels productes al mostrador tradicional i en lliure servei.

  • Envasat en safata i al buit.

Formació pràctica en establiments (50 h)

Objectius del curs

Dominar  les tècniques i actituds que permetin acollir, atendre i vendre directament al client productes carnis, elaborats i formatges.

Desenvolupar els processos bàsics de manipulació de productes carnis i formatges, utilitzant les tècniques més apropiades pel que fa a la recepció, condicionament i conservació dels productes fins a la seva venda.

Col·laborar en les tasques relatives a la recepció, classificació de matèries primeres, processos d'elaboració, envasat i emmagatzematge de productes carnis.

Poder treballar d’ajudant de carnisseria, xarcuteria, pollastreria i/o d’operari/a d’indústria càrnia.

Informació addicional

Realitzant  el curs de Carnisseria-xarcuteria a Mercabarna obtindràs una titulació que acredita la teva capacitació professional en una de les ocupacions amb més demanda laboral.

Aquest curs és per a majors de 18 anys.

Preu

1.700 € (matrícula: 600 € i 4 mensualitats de 275 €)

Contacte

Telèfon: 93 556 34 56

E-mail: formacio(ELIMINAR)@mercabarna.es

Organitza

Serveis de Formació de Mercabarna