Pòdcast "Converses de proximitat"

converses de proximitat podacst

Mercabarna estrena el videopòdcast “Converses de proximitat” presentat pel cuiner Marc Ribas. Cada dues setmanes, el popular xef s'endinsarà en el món del producte de proximitat i parlarà amb professionals de la pagesia, el comerç majorista i detallista, la nutrició i la salut, l'enginyeria o el periodisme.

Amb aquest pòdcast es vol reconèixer el valor gastronòmic, nutricional, social i econòmic del producte de proximitat a través de converses properes que tenen lloc a Mercabarna, el cor dels aliments frescos de Catalunya.

Les opinions que apareixen als episodis són de caràcter personal. Mercabarna no es responsabilitza de les intervencions de les persones entrevistades.

També disponible a Apple Podcasts, Ivoox i Amazon Music.

Episodi 1: El producte de proximitat

Marc Ribas mantindrà una xerrada sobre el producte de proximitat amb la Carme Gasull, periodista gastronòmica; la Marta Figueredo, que està al capdavant de Can Puxic, productors de tomàquet de Premià de Dalt; i Jesús Pellicer, pagès d'El Papiol i president de l'Associació de la Pagesia de Mercabarna.Darrere de cada producte fresc que arriba a la nostra taula hi ha una història.

Episodi 2: Salut i producte de proximitat

En aquest capítol, en Marc Ribas ens anima a endinsar-nos en el fascinant món de l'alimentació saludable de la mà de la Gemma Salvador, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i la Mireia Galtés, nutricionista i divulgadora a Lemon's Secrets.

Episodi 3: Innovació i sostenibilitat en el producte de proximitat

El cuiner Marc Ribas parla sobre noves tecnologies i innovació aplicada al món de la producció i el comerç amb Sílvia Burés, enginyera agrònoma, i Marc Camarasa, tercera generació de les fruiteries Camarasa Fruits.

Episodi 4: Família Mercabarna

Darrere de cada producte fresc que arriba a la nostra taula hi ha una història. El cuiner Marc Ribas s'apropa a Mercabarna per conèixer algunes d'aquestes històries i parlar amb la Rosa Marcet i l'Anna Rincón, mare i filla que es dediquen a la producció de producte de proximitat i a la venda majorista; Sandra Vilardebò, especialista en productes de proximitat i comercial a una parada de Mercabarna; i Lluís Macià, paradista del Mercat del Ninot.

Episodi 5: Amics de la gastronomia

La gastronomia és molt més que cuinar. És cultura, identitat i vincle entre el producte i el plat. En aquest episodi de "Converses de Proximitat", presentat per Marc Ribas, descobrim com la proximitat és l'ànima de la cuina tradicional. Hi intervenen en Pipo, gerent de Colofruit, una empresa especialitzada en la distribució alimentària a la restauració; i la Carlota Claver, xef del restaurant La Gormanda.