Els gremis majoristes de Mercabarna presenten les tendències de consum de Nadal

Desembre 2022

Segons les estimacions, es recuperaran els volums de comercialització de 2019 i es distribuiran 108.000 tones d'aliments frescos. 

Els gremis majoristes Assocome, GMP i AGEM i representants del sector carni i aviram de Mercabarna van organitzar la tradicional roda de premsa de nadal, en què van donar a conèixer les previsions de vendes i els preus de la campanya nadalenca.

D’una banda, destaca la recuperació del volum de comercialització a nivells previs a la pandèmia, i que suposaria la distribució de 108.000 tones d’aliments frescos. D’altra banda, i malgrat els efectes de la inflació en els preus, van ressaltar el descens de la cotització de productes com el lluç i els fruits vermells.

Amb l’objectiu d'oferir consells a la ciutadania per equilibrar la despesa dels menús, els gremis majoristes han elaborat un Decàleg dels Frescos Nadalencs, que inclou la planificació dels àpats, l’aprofitament dels aliments, la compra al mercat o la tria de productes de temporada.

La roda de premsa va finalitzar amb la presentació del receptari elaborat pels xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam i la degustació de cinc “platillos”: galantina, panses, festucs i tòfona; textures de carxofa i escarola; terrina de bacallà i escabetx de cloïsses; romesquet de cuixa de xai i postres de pinya, cítrics i fruits vermells.

Roda de premsa de Nadal a Mercabarna
Els cuiners Carme Ruscalleda i Raül Balam