Els gremis majoristes de Mercabarna presenten les previsions per Nadal

Desembre 2021

La xef Carme Ruscalleda proposa un receptari nadalenc amb productes frescos i de temporada.  

El 13 de desembre va tenir lloc la tradicional roda de premsa dels gremis majoristes de Mercabarna (peix i marisc, fruites i hortalisses, carn i aviram), durant la qual van donar a conèixer les previsions de vendes per Nadal. A grans trets, s'espera recuperar el volum de distribució previ a la pandèmia i comercialitzar 106.500 tones d'aliments.

Pel que fa als preus, es va destacar l'estabilitat de la fruita i hortalissa, mentre que s'aprecia un increment del peix i el marisc que oscil·la entre el 3 i el 18%.  

Ruscalleda, autora d’un receptari nadalenc

A l'acte hi va participar la xef Carme Ruscalleda, que va presentar diverses opcions per als àpats de Nadal. Quant als productes del mar, destaquen clàssics com la cua de rap o l’orada o marisc de closca com les gambes, els llagostins o les ostres. Les fruites i hortalisses són les encarregades d’aportar color a les taules, amb productes gourmet com les hortalisses mini o d’altres més tradicionals per elaborar brous i grans amanides. En l’àmbit de les fruites, repeteixen les de temporada (pomes, peres i cítrics), la pinya i el raïm de Cap d’Any o els fruits vermells. 

Enllaços relacionats

Carme Ruscalleda, autora del receptari
Representants dels gremis, a la roda de premsa