Les campanyes infantils “5 al dia” i “Creix amb el peix” tornen a Mercabarna

Novembre 2021

Els escolars que hi participen aprenen hàbits d'alimentació saludable i consum responsable en un entorn únic.  

Després d'un curs marcat per les restriccions de la COVID-19, les campanyes infantils recuperen a la normalitat i reprenen les visites a Mercabarna. El retorn a la Unitat Alimentària de "5 al dia" i "Creix amb el peix" permet que els nens i nenes descobreixin els mercats centrals de fruita i hortalissa i de peix i visquin una experiència immersiva. No obstant això, per tal de complir amb els protocols COVID-19, s'han adaptat les activitats que s'hi realitzen per garantir la seguretat dels participants.

Les campanyes, que s'organitzen conjuntament amb els gremis majoristes AGEM i GMP, respectivament, tenen com a objectiu la promoció d'hàbits d'alimentació saludable i d'una dieta equilibrada, així com la conscienciació en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Treball conjunt amb el GMP

El director general de Mercabarna, Jordi Valls, i el president del GMP, Víctor Mañez, van visitar el Centre Interactiu del Peix, l'espai museogràfic de "Creix amb el peix" que mostra el recorregut dels productes pesquers, del mar a la taula. Durant la trobada, es va refermar el compromís amb aquesta campanya educativa, així com el treball conjunt per continuar desenvolupant-la.

Aniversari de "5 al dia"

El proper 5 de maig de 2022 tindrà lloc la festa dels 20 anys de "5 al dia" que, a causa de la pandèmia, es va haver de suspendre l'any 2019. El parc d'atraccions del Tibidabo és el lloc triat per a la celebració, que aplegarà escoles participants a la campanya.

Participants de "5 al dia" durant la visita al mercat
"Creix amb el peix" és una oportunitat per conèixer diferents varietats de peix i marisc