El campus d’estiu per a nens vulnerables de Mercabarna es trasllada a les entitats socials

Juny 2021

Uns 600 nens aprendran a menjar sa jugant, en un nou format del campus adaptat a la situació sanitària.

L'objectiu d'aquest campus és oferir a uns 600 nens de famílies en risc d'exclusió social tot un seguit d'activitats lúdiques i jocs de màxima qualitat, que fomentin l'alimentació saludable, els valors de l'amistat i el treball en equip.

Donada l'actual crisi sanitària, Mercabarna ha cancel·lat, per precaució, les visites de grups d'infants al recinte alimentari davant la dificultat de poder mantenir la distància de seguretat. Malgrat el contratemps, el mercat continua realitzant el campus d'estiu 'Refresca't amb 5 al dia' per a nens i nenes en situació de vulnerabilitat, com porta fent des de 2016.

Així, com l'any passat, aquest estiu, Mercabarna ha substituït les visites dels nens i nenes al gran mercat per tallers lúdics realitzats als casals de les 14 entitats socials participants, situades a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Els nens descobreixen productes de temporada i proximitat

Els infants, d'edats compreses entre els 4 i els 16 anys, reben als casals els monitors de Mercabarna, que els expliquen que metges i dietistes d'arreu del món recomanen que cal menjar 5 racions diàries entre fruites i hortalisses per mantenir-se sa, '5 al dia', un missatge que es va repetint al llarg de les diferents activitats de la jornada.

Els nens aprenen, jugant, les propietats saludables d'algunes fruites i hortalisses, quins són els productes de cada temporada i els de proximitat, descobreixen aliments exòtics, realitzen tallers de tast i se'ls explica per què no s'ha de malbaratar els aliments. En acabar el casal, els infants s'enduran jocs per continuar descobrint a casa, amb els seus pares, que menjar sa i equilibrat pot ser bo i divertit.

Els monitors de Mercabarna ensenyen la piràmide alimentària, a través del joc.
Els nens recorden amb les mans que han de menjar 5 racions d’entre fruites i hortalisses al dia