Les "Dones de mercat" protagonitzen el calendari 2019

Gener 2019

L'edició d'aquest any és un homenatge a les professionals que treballen al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna.

Si els mitjans de comunicació van titllar el 2018 com l'any de les dones, Mercabarna i el gremi de majoristes AGEM han escollit el calendari 2019 per posar l'accent en la professionalitat i la passió de les dones que treballen al mercat majorista. Amb el nom “Dones de mercat”, s’ha desenvolupat un projecte audiovisual que vol reconèixer la feina d’aquestes professionals, els seus coneixements i experiències. 

Per fer-ho, s'han seleccionat 22 dones de perfils laborals, orígens i edats diverses. Es tracta de comercials, empresàries, compradores, carregadores, administratives i detallistes que apareixen al calendari amb unes fotos coloristes i que ens remeten a la vivesa del mercat i dels seus productes.

Per a "Dones de mercat" s’han realitzat entrevistes -que es podran veure aquí al llarg de l’any- on les protagonistes explicaran les seves vivències professionals i personals lligades a Mercabarna i a la seva gent. A través de les seves històries, podrem conèixer l'evolució del Mercat Central de Fruites i Hortalisses des del Born fins a l'actualitat. Entre altres aspectes, ens transmetran com han viscut aspectes clau com el canvi d’horari, de quina manera ha anat canviant el negoci i com s’imaginen el mercat del futur. El primer tastet dels testimonis està present al calendari, ja que els retrats van acompanyats d’una cita destacada de cadascuna de les dones entrevistades. 

Making of de “Dones de mercat”

La comercial Magda Ferrés obre el calendari 2019
A l'abril hi haurà les germanes Clàudia i Paula i la seva mare Lali