Mercabarna construeix el primer mercat majorista d’aliments frescos ecològics d’Espanya

Desembre 2018

Avui, Mercabarna ha posat la primera pedra del primer mercat majorista d'aliments frescos ecològics d'Espanya, en un acte presidit per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada pel regidor de Comerç i Mercats i president de Mercabarna, Agustí Colom, pel president de MercasaJosé Ramón Sempere, i pel director general de Mercabarna, Josep Tejedo. També van assistir diversos consellers de la societat i representants del consistori barceloní i dels empresaris de Mercabarna. 

El Mercat Bio ha estat dissenyat per donar resposta a la creixent demanda d'aliments ecològics per part dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i per l'aposta de la ciutat de Barcelona com a signatària del pacte de Milà per un model alimentari sa i sostenible. Mercabarna aposta per posar en valor la comercialització d'aquests aliments i garantir així la seva correcta distribució.

Cinc objectius clau

Mercabarna construeix el nou mercat majorista Bio amb 5 objectius clau:

  • Apropar aquests productes a les persones de Catalunya que desitgen consumir aliments ecològics a través dels seus centres de compra habituals, el comerç detallista i la restauració (HORECA).
  • Donar resposta a la creixent aposta actual del sector majorista i de l'agricultura de proximitat per aquest tipus d'aliments, construint un mercat que en concentrar l'oferta d'aquests productes els donarà una major visibilitat.
  • Agrupar les empreses majoristes que comercialitzen aquests aliments en un mateix recinte per promoure la competència entre elles i, per tant, la varietat d'oferta i la millor relació qualitat-preu per als ciutadans.
  • Facilitar als petits i mitjans productors locals ecològics la comercialització dels seus productes en bones condicions, per la seva viabilitat econòmica.
  • Oferir unes instal·lacions específiques per a aliments ecològics i agrupar l'oferta d'aquests productes en un recinte que facilitarà els controls higiènico-sanitaris, els d'etiquetatge de certificació de producte ecològic i els de traçabilitat.
D'esquerra a dreta, J. Tejedo, director general de Mercabarna; A. Colau, alcaldessa de Barcelona i A. Colom, president de Mercabarna
D'esquerra a dreta, J. R. Sempere, president de Mercasa; A. Colau, alcaldessa de Barcelona; A. Colom, president de Mercabarna i J. Tejedo, director general de Mercabarna
Render del futur Biomarket