Arriba el Nadal de la mà de les Mercademostracions

Novembre 2018

Mercabarna-flor va celebrar el diumenge 11 de novembre la 35 edició de les Mercademostracions. Durant la jornada, que va reunir més de 2.000 floristes i decoradors d'arreu d'Espanya, es van donar a conèixer les novetats en decoració per a aquest Nadal.

Les principals tendències

Enguany es deixa enrere el minimalisme dels darrers anys, amb treballs abundants en flors i ornaments nadalencs naturals. Els dos estils més marcats són, d'una banda, els arranjaments on predominen els blancs, platejats i rosats o lilosos i, de l'altra, els treballs de color granat, combinats amb taronges i verds. Els daurats i els materials sintètics se substitueixen per ornaments reciclables i elements de la natura, com branques i fulles.

Demostracions d'art floral

Cinc escoles d'art floral van participar a les Mercademostracions (Escola de Disseny Floral i Paisatgisme, Escuela de Artesanos Floristas de Aragón, Escola Basca d'Art Floral Loreart, Rosa Valls-formació i la italiana Laboratorio Signofiori), que van presentar creacions inspirades en el Nadal. A la tarda, els mestres Carles Jubany i Frédéric Dupré van crear espectaculars treballs d'arquitectura floral nadalenca i de temporada d'hivern.

El granat, taronja i verd, colors de tendència per al Nadal 2018
El mestre d'art floral Frédéric Dupré, durant la demostració a Mercabarna-flor
Carles Jubany, amb una de les seves creacions