Mercabarna inaugura ‘L’Aula del Fresc’

Maig 2018

Mercabarna ha inaugurat la nova Aula del Fresc a les seves instal·lacions amb l'objectiu de consolidar-se com el centre de referència a Catalunya en la formació de professionals vinculats al comerç i l'elaboració d'aliments frescos. Segons el regidor de Comerç i Mercats i president de Mercabarna, Agustí Colom, "amb aquest nou espai, Mercabarna vol contribuir a la professionalització dels oficis alimentaris, tan arrelats a la cultura mediterrània i al comerç de proximitat".

A l'Aula del Fresc es realitzaran les classes pràctiques dels cursos ocupacionals de peixateria, carnisseria i xarcuteria, que imparteixen els Serveis de Formació de Mercabarna, els quals tenen gran prestigi a Catalunya i poden atorgar la Certificació de Professionalitat oficial. Fins ara les pràctiques d'aquests ensenyaments, que tenen una inserció laboral de més del 50% de l'alumnat, es realitzaven a les sales de manipulació d'empreses del polígon alimentari. Ara, amb la nova Aula, homologada per impartir cursos tant de peix com de carn, se'n podran organitzar molts més. També s'impartiran, entre altres ensenyaments, cursos monogràfics de productes frescos, adreçats a professionals del comerç i la restauració. 

Una Aula amb les últimes tecnologies
La nova Aula del Fresc, dotada de les últimes tecnologies, té una superfície de 180 m2 i està equipada amb cuina i instruments per dur a terme una formació pràctica en tots els cursos que s'hi realitzin. L'Aula està preparada també per a aquells professionals que no disposin de temps per accedir a totes les classes de forma presencial, els quals podran seguir-les a través del portal online dels Serveis de Formació, per vídeo conferència -amb interacció entre professors i alumnes-, així com per streaming, fet que permetrà ampliar el nombre de persones que podran formar-se.

Els germans Torres i Mercabarna
Els germans Sergio i Javier Torres, xefs i propietaris del restaurant barceloní "Dos cielos" -amb 2 estrelles Michelin- han participat en la inauguració de la nova Aula, amb un show cooking sobre tapes de peix, com a exemple de com seran els cursos monogràfics de producte fresc. Mercabarna i els germans Torres mantenen una col·laboració estreta amb l'objectiu de potenciar tant el creixent rol del producte fresc en la gastronomia com el paper important del gran mercat com a subministrador d'aquest tipus de productes a l'ecosistema alimentari. De fet els germans Torres compren habitualment als mercats centrals de Mercabarna i a empreses del polígon alimentari.

Agustí Colom, durant la presentació
Els germans Torres han preparat tres tapes de peix
Un moment del show cooking dels cuiners