Les donacions al Banc dels Aliments de Mercabarna arriben al milió i mig de quilos

Febrer 2018

Les aportacions de fruites i hortalisses que fan les empreses de la Unitat Alimentària ja suposen el 29% del producte fresc que rep aquesta institució.

Les empreses majoristes del recinte han tornat a demostrar un any més el seu compromís amb la lluita contra la fam i el malbaratament alimentari. Les xifres parlen per si soles: durant el 2017 van aportar un milió i mig de quilos d'aliments frescos al magatzem que el Banc dels Aliments té a Mercabarna, unes donacions que s'han incrementat un 11% respecte al 2016. Gràcies a aquesta implicació s'ha pogut atendre a més de 20.000 persones en situació de vulnerabilitat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.

Segons Agustí Colom, regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, "les aportacions de producte fresc que fa Mercabarna són clau, tal i com també ens han manifestat des del mateix Banc dels Aliments, perquè les fruites i hortalisses són essencials en la dieta de qualsevol persona". De fet, suposen el 29% del total de producte fresc que rep aquesta institució.

16 anys de col·laboració                      

L'any 2002 Mercabarna i el Banc dels Aliments van iniciar un estreta relació que es va materialitzar amb la cessió d'un magatzem dins del recinte. En aquests 16 anys, Mercabarna ha multiplicat per 30 les donacions de fruites i hortalisses, passant dels 50.000 kg registrats al 2002 al milió i mig de quilos del darrer exercici.   

Voluntaris del magatzem del Banc dels Aliments a Mercabarna
Aquest any s'han atès més de 20.000 persones vulnerables